skargardsliv.blogg.se

Empty room...

Publicerad 2013-05-31 19:11:00 i Allmänt,

Tog bussen till hemstaden för att hämta hem bilen som besiktigats(och gick igenom), mötte upp min fina svägerska och tog en fika i hennes kompis trädgård. Nu har jag landat i en solstol hemma på altanen. Har känt mig tom och ledsen den här veckan. Kan inte säga varför(för jag vet inte själv), men jobbigt är det. Hoppas det går över snart.
"Små, lätta moln, ser jag på min himmel, min himmel som är blå"

Helgen, I love you!

Publicerad 2013-05-26 15:39:00 i Allmänt,

Vilken underbar helg det är. Inledde dagen med en kombinerad pw/löpar tur och insåg att det var gå bingo i byn. Mysigt! Fick mig att tänka tillbaka på när jag växte upp och det varje söndag var gå bingo. Vi gick nog nästan varje söndag. Och jag är glad över att bo i en by där man hejar på alla man möter när man promenerar, fast man aldrig sett varandra förut, det blir så mkt trevligare. Jag vart så glad över att det kändes så bra att ha kommit igång med mina promenader igen att jag inte kunde sluta le. Kortet är det jag tog som jag såg "minst glad" ut på, de andra såg jag ut som om jag lyckats rymma från psyket på pga min glada nuna så de jag mötte måste ha trott att jag led av något. Diagnos - Glädje.
Efter min promenad betade jag av ett av mina projekt idag - att klippa ned buskarna framför vardagsrumsfönstret, så de kommer åt bättre när de ska byta vår fasad (och sen vill vi nog fixa något finare än grönt buskage där). Blomlådan dök upp bakom buskaget.
Sen fortsatte jag min rensning genom att klippa bort sly på tomten. Inget får skymma min vackra utsikt :). Därefter sådde vi ny gräsmatta vid garaget, blir nog riktigt fint när det växt på sig.
Och att hänga tvätt utomhus istället för att slänga in det i torktumlaren - det är sommar för mig.
Nu har jag placerat mig nere på klipporna, med en sommardrink, en söndags eftermiddag - bara för att jag kan. Vad vore livet, om inte till för att njutas av!

Från början till slut..

Publicerad 2013-05-25 23:52:23 i Allmänt,

Så har detta varit en fantastisk dag. Började med morgon promenad strax efter 07, frukost vid stranden, utflykt till paradiset med dess hav av vitsippor och vatten runt om.
Hem för en vilostund i solen.
Iväg och fira pappa på födelsedagen med nära och kära och när vi kom hem tog vi en kvällspromenad på 45 min, ljuvligt. Himlen gick i pastellfärger dessutom, så vackert. En otroligt härlig lördag med andra ord som jag aldrig vill ska ta slut. Hoppas på en fin söndag i morgon. Kram på er raringar

Holm...

Publicerad 2013-05-25 12:50:00 i Allmänt,

Jag bjuder på några bilder från ett helt fantastiskt ställe...
Jag hade tänkt mig massvis med bilder, men min surfplatta krånglade och det är bara den jag kan koppla in minneskortet från kameran i så då fick det bli tre kort (till å börja med).

Heja mig!

Publicerad 2013-05-25 08:21:58 i Allmänt,

45 min kombinerad promenad/löpträning och sen lite övningar ute i trädgården, saknar bara ett trx-band, går att göra hundratals övningar med sådant för hela kroppen. Låter bilden tala för sig själv om varför jag föredrar utomhusträning framför ett gym.

Som en ny människa ..

Publicerad 2013-05-23 21:53:00 i Allmänt,

Först städade vi huset, dammsög och vädrade, bytte sängkläder, slängde i en omgång tvätt och lagade mat. Efter det tog vi en promenad, en ny väg jag inte gått på då skylten hänvisat till vändplan men visade sig leda genom en skogsväg efter vändplanen. En bit in på vägen hörde mina öron ljudet av porlande vatten och mkt riktigt gick det en bäck längs vägen - jag har nu en ny favoritrutt till promenad.
Vi kollade runt på husen medan vi gick (rättare sagt vi kollade på fasaderna inför vårt byte) och jag lade märke till att många tycktes rusta av olika anledningar (våren innebär väl att folk kan börja fixa på sina hus igen). Så kom vi fram till en byggbarack och jag sa att de verkade rusta där med. Då säger P att folket där bor i den PERMANENT! Att deras hus brann ned för 10 (!!) år sedan och att deras försäkring inte täckte branden så de har bott i den där baracken sedan dess. Helt fruktansvärt! Snåla aldrig på försäkring säger jag. Tänk er att bo i en barack när man haft ett helt hus, och inte bara tillfälligt heller medan det nya byggs utan för alltid. Jag blev mållös när vi gick därifrån och visste med en gång vad mitt huvud skulle fundera på resten av kvällen. Men när jag kom hem tog jag iaf en lång varm dusch, peelade och filade fötterna och nu har jag gjort manikyr. Man känner sig verkligen som en ny människa när man tar hand om sig själv grundligt. Känns dessutom lyxigt att få krypa ned i en renbäddad säng när det är läggdags. Jag bor dessutom så otroligt vackert och bra och det är jag tacksam för - varje dag!
Som sagt, snåla aldrig på det som betyder allra mest för dig, vad det än må vara.

....

Publicerad 2013-05-22 17:36:02 i Allmänt,

Igår fick jag balsam för själen genom att promenera i vacker natur med en fin vän... välbehövligt och oerhört uppskattat.

Det där tomrummet...

Publicerad 2013-05-19 15:41:00 i Allmänt,

9/10 ggr när man haft besök under en helg så får jag känslan av att jag fylls av ett tomrum inuti mig. Om det är riktigt nära och kära kan det kännas som att en del av mig åker iväg till en början, tills det lagt sig och man kommer in i vardagen igen. Nu har P's syskon åkt och vi är ensamma, på tu man hand igen. Jag känner ett tomrum i mig. Vi har planerat och handlat/donat inför denna fest nu under några månader och nu är den plötsligt över. Från att vi var 19 personer igår till att vi nu är två. När jag och mamma och M (patriks syster) och H (patriks systerdotter) satt i uterummet igår kväll så kom vi in på det här med tjejkompisar och att jag förlorade hela mitt tjejgäng när jag skaffade häst, det var som att de trodde att jag bodde i stallet då och även fast jag påpekade att jag bara var i stallet två timmar per dag så slutade de höra av sig, och då slutade även jag göra det till slut. Jag tänker inte tvinga på någon min vänskap, men jag minns att det tog rätt hårt, att jag helt plötsligt inte dög att vara med och jag blev väldigt ensam.
Jag kan verkligen sakna att ha ett tjejgäng att ses med en gång i månaden för att äta/fika/surra/ta en dags tripp med. Tycker det låter så himla trevligt när alla andra gör det, men då vill det ju till att det ska vara äkta vänner dessutom, annars är jag hellre utan. Men just gemenskapen med vänner kan jag sakna. M tyckte att jag verkade ha många tjejkompisar genom fb-kommentarer jag får, men jag sa det att det är ju mest jobbarkompisarna som kommenterar statusar/kort. Mina närmsta vänner bor nästan alla på avstånd. Och det är min stora sorg i livet. Att jag har få av mina närmsta runt omkring mig. Jag skulle så gärna vilja omges av skratt och surr mer dagligen. Så det är mitt stora tomrum just idag. Saknaden av mina närmsta.

Don't worry, be happy...

Publicerad 2013-05-19 09:55:44 i Allmänt,

Igår berättade mamma att deras grannar(som dom bott grannar med i 30 år) har fått huset sålt och ska flytta ut i juli. De lade ut huset till fsg för två år sedan tror jag det är nu men då intresset var svalt lades det på is ett tag. Mamma och grannen går dagligen ut med hundarna ihop och är med i samma tjejgäng som träffas en ggn i månaden, så hon är verkligen mammas dagliga sociala sällskap. Frågade mamma hur hon kände för det men hon ryckte smått på axlarna, hon är inte den som visar/pratar känslor. Men jag VET att det kommer bli jättetomt för henne då pappa jobbar borta under veckorna och grannfrun är det enda dagliga sociala umgänge mamma har, förutom körsång en ggn i veckan och linedance två ggr vecka. Men då pratar vi ju kvällar, 1, 5 timme åt ggn. Så jag bekymrar mig lite över mamma. Nu flyttar hon ju ändå till stugan under sommaren (och där har hon alltid sällskap av farmor), men i höst när hon flyttar hem igen så har ju grannarna redan flyttat. Går inte att låta bli å fundera över saken även om det inte gör någon nytta. Vet att nya grannarna blir en tjej jag är bekant med sedan lågstadietiden och hennes familj(man och ett barn) så det blir inget nytt umgänge för mamma. Men men... så ligger det till. Kände att jag fick slut på meningar nu.

Galej...

Publicerad 2013-05-19 02:27:00 i Allmänt,

Idag har vi firat min fina sambo i förskott. Vi blev närmare 20 pers och det var verkligen hur trevligt som helst. Men nu har jag smugit undan och lagt mig, är ändå bara 5 gäster kvar varav 2 ska sova över så. Spelas ju musik så det vore omöjligt att försöka sova, men jag tycker bara det är skönt att få komma undan för mig själv en stund, har ju haft folk upp i mig hela tiden sen igår em. Finns en hel del tankar som snurrar, men de kan vi ta en annan dag... bjuder på en bild från vårat pynt då dagens tema var Hollywood.

Måndag

Publicerad 2013-05-06 20:07:24 i Allmänt,

Och jag spenderar min kväll i uterummet med Erik Ståhl - Jag njuter så länge jag varar.

Min söndag i bilder...

Publicerad 2013-05-05 18:16:00 i Allmänt,

Vi åkte och köpte penséer och planterade...
Jag köpte en paviljong på jysk tidigare i veckan så jag ville prova montera upp den för att se om den kan komma till användning på P's 30-års fest... men den visade sig bli rätt värdelös, åtminstone för vad jag tänkt mig... sidostyckena sätts fast med kardborreband så med lite vind på det så blåser ju sidorna in förutsatt att man inte sticker tältpinnar och gör hål i sidorna för att hålla det på plats bättre, går ju fortfarande inte att öppna för att gå ut och in smidigt så sidostyckena blir det retur på iaf. Ny vaxduk och nya stolsdynor behövs införskaffas.
I morse sprayade jag två speglar, den ena sitter i träningsrummet och den andra fick jag för mig att ta in och använda i vardagsrummet. .
En typisk före-bild dessutom när det är lite småstökigt...
Och så har vi efter den lilla make overn... Köpte även tyger att sy kuddöverdrag av, då vi inte kunde bestämma oss för orange eller turkos som accentfärg så fick det bli en av vardera vilket blev ett fint resultat. Lite mera liv åt rummet.
Och det är alltså här spegeln kommer in i bilden. ..

Färgglatt med pastell...

Publicerad 2013-05-03 22:50:34 i Allmänt,

Besökte styleroom nyss för lite inspiration till vardagsrummet och detta inlägg var det första jag halkadd in på... härligt pastelligt och glatt :) http://www.styleroom.se/album/38475

Den morgonen...

Publicerad 2013-05-01 13:05:00 i Allmänt,

Började morgonen med att ta med mig en kopp te och sätta mig på klipporna, kvart i sju var klockan. Kan tänka mig att mina bilder(som jag lägger upp på instagram/bloggen) ibland ser tillgjorda ut, vem tar med sig en kopp te och sätter sig vid stranden så tidigt på morgonen? kan säkert någon tänka/undra ibland. Men det är precis så/sådan det/ jag är.
Inget är så rogivande som vatten för mig. Sedan väldigt länge tillbaka har jag velat bo vid havet, så det är verkligen en dröm som gått i uppfyllelse för mig nu, och jag tar vara på allt jag kan. Under min morgon fika fick jag sällskap av herr svan.
Lite lustigt, för sist jag hade med kameran ut och knäppte ut över havet vart jag så till mig över ett svanpar som kom nära att jag glömde ändra inställningarna på kameran så närbilderna blev inte som jag tänkt mig. Grämjde mig lite över min miss, men blev ju på min vakt när de först kom att de kanske skulle vara elaka och attackera mig så vem hann tänka på fotoinställningar då. Idag kom herr svan ensam farandes i full fart mot mig direkt när jag kom ned mot stranden. Funderade först om fru svan låg någonstans i närheten så han tänkte skydda henne men hon syntes inte till, så denna gång hann jag ändra inställningarna lite. Han gjorde mig bönhörd :). Gick in efter ett tag och lade mig med kläderna på under täcket för att vila bara för en liten stund tänkte jag, vips så vaknade vi och kl var 10. Efter frukosten tog jag tag i projektet att slipa altanen på baksidan. Nöjd när det var gjort och jag kan stryka det från vår "att göra lista", nu kan den oljas sen när fasadbytet är klart.
I lördags när vi var till Birsta så köpte jag en tomatplanta på Ikea, och den har trivts bra i köksfönstret under dessa dagar för nu har flertalet blivit röda :). Lite förkallt ännu om nätterna att kunna ha den i växthuset i uterummet så den får bo inne ett litet tag till.
P håller på att rensa i vedbon bland alla krukor och hittade dessa maffiga muggar som jag fastnade för direkt. Lite väl tunga att dricka ur, men att använda som kruka till nån krydda tror jag de kommer passa utmärkta till, eller lägga flingsalt/kolor/cocktailtomater i att ställa fram på bordet, ja till nästan vad som helst :).
Nu ligger jag ute i solen och tar igen mig lite, kl är bara strax efter 13 men ändå känns det som jag hunnit med mkt, skönt! En fortsatt fin första maj önskar jag er :)

Om

Min profilbild

Sandra

~ familj, vänner, resor, hemmet, inredning och havet är det som ligger mig närmast hjärtat ~

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela