skargardsliv.blogg.se

Home makeover...

Publicerad 2013-03-30 16:18:00 i Allmänt,

Igår var vi till IKEA, Jula, Rusta och Jysk för att handla allt möjligt på vår lista. Det mesta hittade vi. Idag skruvade herrn färdigt innertaket i träningsrummet och nu ska vi börja lägga golvet i gästrummet. Har iaf fixat med lite nytt och fräscht i hallen...

Avrundning...

Publicerad 2013-03-24 22:13:11 i Allmänt,

Tog en lång dusch, filade och peelade fötterna och därefter skulle allt från knopp till kropp smörjas in, naglar lackas och därefter fortsätta läsa en bok jag fick i födelsedags present. Perfekt avslut på en härlig helg som enbart bestått av saker/människor jag mår bra av.

En helt vanlig lördag...

Publicerad 2013-03-23 17:00:00 i Allmänt,

Och jag spenderade den på bästa vis
Massor av inrednings tidningar, solsken och en kopp oboy... och med det kom även lite inspiration i lantlig anda :)(måste kika efter fler spegelbrickor, tycker det är så fint). Hade mobilen på laddning i sovrummet så därför fick jag ställa mitt lantliga arrangemang på stolen när jag skulle fota, annars så bor det på vardagsrumsbordet :)
Och efter några timmar i solen och en premiär lunch i uterummet så tog vi en promenad. Ljuva dag!

Tålamod....

Publicerad 2013-03-22 19:16:00 i Allmänt,

Det här med att hålla sig till tåls är inte riktigt min grej. Iofs så är det jag själv som sagt att uterummet ska fixas under påskhelgen, men det var mest för att jag inte vill slita ut mig utan vila en vanlig helg och påsken innebär fyra sammanhängande lediga dagar så då hinner man med både hemmafix och vila. Men eftersom jag rensade ur när jag var ledig en dag mitt i veckan och sen städade när helgen kom så tänkte jag att jag kunde börja på med att skruva upp nya gardinstänger idag, ta det lite i etapper... men har man väl börjat är det svårt att sluta... gardinerna åkte upp, köksmöblerna ställdes på plats, ljuslyktorna placerades ut och bokhyllan hade jag målat om redan igår. Bjuder på en glimt från rummet :)

...

Publicerad 2013-03-21 21:21:00 i Allmänt,

Iom golvläggning och trappbygge så har det sett ut lite därefter här hemma, och med bristande energi så får annat släpa efter också, det blir lite så att om ett ställe börjar bli stökigt så släpar lätt resten också med för att det till slut inte känns som någon större idé att försöka hålla ordning. Men idag fick jag nog av att stupa in i 7 paket golv direkt man kliver innanför dörren. Så dom städades undan till ett bättre ställe, dammsög, tvättade, målade ett nytt projekt och tände ljus i vårt hus. Det sist nämnda är verkligen trivseltecken för mig, att tända ljus och komma till ro. Men iom att jag somnat i soffan/sängen ett par timmar mitt på kvällen varje kväll på sistone så har trivselstämningen dött ut, jag har vart alldeles för trött helt enkelt. Kändes så skönt att få tillbaka lite energi att städa upp. Mår som allra bäst när jag har rent och fint kring mig. Hoppas energin fortsätter komma smygande ♡

Erase and rewind...

Publicerad 2013-03-17 11:45:40 i Allmänt,

Igår städade jag upp lite i uterummet så det bara är att börja inreda där i påsk, dock tycks inte min sambo ha förstått ännu att uterummet ska sluta fungera som förråd för det första som hände nu när han byter golv och bygger nytt trappräcke var att gamla bräder och virke hamnade i just uterummet. Så nu har jag burit ut allt på altanen. Skulle börja höja upp gardinstängerna men kan inte komma på hur det ska gå till (orkar inte ens förklara problemet). Vaknade med huvudvärk i morse och den håller i sig. Känns som jag har träningsvärk i baksida lår fast jag inte ens tränat. KAN JAG INTE BARA FÅ VARA FRISK?!?!?!

Anslut laddaren..

Publicerad 2013-03-14 18:03:00 i Allmänt,

Ja så står det på mobilen när batteriet börjar sina... I detta nuet börjar jag fundera vart min personliga laddare tagit vägen. Jag är så trött på att känna mig orkeslös och energilös. Saknar all inspiration för att bidra med vad vi kan äta till middag och kroppen vill inte alls samarbeta när det kommer till träning. Allt detta gör att jag dessutom blir deprimerad av att jag inte orkar eller har lust med något. En riktigt ond cirkel. HJÄLP! Vem stal min energi och glädje?

Ljuva lediga onsdag....

Publicerad 2013-03-13 13:40:00 i Allmänt,

Här har ni min dag i bilder.... När man inte känner sig hundra i kroppen får man ta till alla medel man kan, så som en smoothie av kiwi och avokado, solsken och inredning inspiration för att energiboosta sig själv...
Det sist nämnda gjorde att jag ville fixa lite i badrummet, få en lite mera ombonad vardagslyx känsla, och så här fick det bli :)

Rocking chair...

Publicerad 2013-03-10 12:42:00 i Allmänt,

Jag fullkomligt frossar i både inrednings tidningar och bloggar om samma ämne denna söndag.. Då slog det mig - jag vill ha en gungstol i uterummet! Måla den i mintgrönt eller kornblått med nå piffiga kuddar i och nån pläd. Tänk så ljuvligt att kunna sitta i gungstolen en ljummen sommarkväll, se ut över havet och läsa en bra bok, helt underbart! Nu ska jag börja jaga gungstol :), den får inte vara för stor så jag tar inte första bästa på blocket. Men tänk er så läckert med en mintgrön eller kornblå :). Här är en av de nya sidorna som lagts till bland favoriterna idag... http://romantiskahem.blogspot.se/2013/03/inspiration-till-uteplatsen-del-2.html?m=1

Ljuva söndag...

Publicerad 2013-03-10 11:00:00 i Allmänt,

Jag har intagit soffläge hos mamma och pappa med en hel tidningsdjungel att botanisera i, där har ni mig resten av dagen :)
Tänk om jag alltid kunde få ha mitt älskade hjärtegryn vid fotänden ♡

It's my b-day...

Publicerad 2013-03-09 23:54:00 i Allmänt,

Och dagen har varit härlig. Vaknade vid tjugo över sex, möttes av en vacker soluppgång som jag var tvungen att gå ut och säga hej till, inte en vind i luften och nästan spegelblankt på havet...
Efter frukost och av vinkning av sambon som skulle till Sthlm på 40-års fest styrde jag kosan mot hemstaden. Slängde in daimglassen i frysen och hämtade upp mamma och pappa för en tur till Erikshjälpen. Fyndade ett linne och en jeanskjol. Hem, vila en sväng på soffan, byta om och välkomna farmor, bror och Anna som kom för att gratta. Grekisk pyttipanna till middag och fika på det.
Har fått många fina presenter och är jättenöjd med dagen. Ändå känner jag mig ledsen och tom inombords, måste vara för att min andra hälft saknats vid min sida idag ♡. Glad iaf att min favo i mello gick å vann, en låt jag blir glad varje gång jag hör och den ger min sommarvibbar.

I love it....

Publicerad 2013-03-08 17:54:00 i Allmänt,

Min kreativitet har fått jobba en del på sistone, jag har "hittat hem" i det jag länge drömt om, att få bo i hus och ha projekt att lägga händerna på, min kreativa sida törstar efter det, och allra helst att lägenhetsliv satte begränsningar för mig. Mina två senaste projekt är dessa, ett hörnskåp efter P's farmor(som tidigare stod i uterummet men som fått flytta in i köket och som nu funkar som vitrinskåp/barskåp) och ett nyckelskåp som jag gjorde om..

En dag på vift...

Publicerad 2013-03-03 07:28:00 i Allmänt,

Igår var jag iväg till Birsta med en vän. Hon ringde på fredagen och sa: Jag skulle behöva åka till Birsta och köpa en massa tråkiga saker så som rullgardin och grejer och jag skulle behöva ha en solstråle med som lättar upp det hela och det är du! Man blir verkligen glad när någon uttrycker sig så om en, och jag är ju den som sällan skulle säga nej till shopping ;). Till saken hör att de nyligen köpt ett nybyggt radhus så det är inte ens bebott tidigare utan det är vitmålat i alla rum och basinredda garderober så en del sånt(garderobstillbehör) fanns att komplettera. Fick se kort från huset på kök och badrum och det var otroligt fint och fräscht. Skönt att få flytta in till ett ställe där man inte behöver lyfta ett finger i renoveringen de närmsta 10 åren. Jag tycker ju om att pyssla och jag gillar vår lantliga känsla i köket så det är på två vis hos oss. Jag skulle kunna nöja mig med nya bänkskivor och ha samma kök i många år till, samtidigt som det skulle vara spännande att göra ett helt nytt. Men det känns som att om man börjar med ett rum så läre man fortsätta och renovera alla så att huset får en fin helhet. Lägger in en bild här så inte all text flyter ihop som ett enda långt stycke nu när jag skriver från mobilen.
Där har ni vårt vardagsrum hur det såg ut när jag först träffade P och sen efter lite tapetsering och min inflytt.
Badrummet skulle jag verkligen vilja fräscha upp. Byta ut våtrumstapeten och plastmattan. Men allt kostar och vi lägger hellre pengar på att kunna måla om fasaden som nästa större projekt. Håller med P om det han sa igår kväll: Jag vill måla om, byta fönster och vindskivor så att det syns utvändigt hur fint vi har invändigt. Vårat bruna hus känns inte direkt tjusigt ut från utsidan, tror ingen kör förbi och tänker "Men vilket hus!", men om vi skulle måla det vitt skulle det se betydligt fräschare (och större ut, är inte förens jag kliver ur bilen och kommer närmare som jag känner att det är ganska högt till nocken).
Kan tänka ibland att det vore roligt att ha fått gått på visningar av hus, hittat det man vill ha och sen äntligen få samtalet att det nu var vårt och börja drömma om framtiden (vill dock inte uppleva å få gå miste om flera potentiella hus gång på gång). Men allt fanns ju servat och klart för mig, hade vart spännande å få börja om helt på nytt för båda. Dock vet jag att vi ALDRIG skulle haft råd med detta hus då det ligger på över 2 miljoners marknaden annars, så jag är så innerligt glad att jag har privilegiet att få bo som jag gör. Det väger upp att aldrig få uppleva en budgivningsvinst ;).

Vår ljuva vår...

Publicerad 2013-03-01 22:43:31 i Allmänt,

Igår bytte jag ut duntäcket mot sommartäcket och idag köpte jag nya färggranna dukar till köket. Därmed hälsar jag våren välkommen(och förklarar den inledd).

Om

Min profilbild

Sandra

~ familj, vänner, resor, hemmet, inredning och havet är det som ligger mig närmast hjärtat ~

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela