skargardsliv.blogg.se

Spring is in the air...

Publicerad 2013-04-27 21:48:31 i Allmänt,

Ville ha in lite vårkänslor i sovrummet så idag inhandlades det lite dit. Köpte tyg på metervara och sydde kuddöverdrag, nya ljusstakar, klädställningen jag sett ut tidigare och en pläd. Känner mig inte klar, något fattas, kan dock inte sätta fingret på vad. Men det är en god början iaf.

You can call me goddess...

Publicerad 2013-04-25 21:10:00 i Allmänt,

Har letat efter en vit klänning som ger mig känslan att jag är vacker som en gudinna senaste månaden då jag fått för mig att jag skulle vilja ha en sådan på P's 30 års fest. Dock har jag inte hittat någon som stämmer in på både pris och modell(jag ger inte 500+ för en klänning). Såg en klänning för någon vecka sedan på GT men hade inte tid att prova då. Men idag när de skulle ha 20% på allt mellan 18-21 så såg jag till att prova den på lunchen, och jag kände mig som en gudinna i den, precis vad jag ville. Så det fick bli en mintgrön också :).
Gillar verkligen att den är lite urringad i ryggen och att den är hel lång även på mig :)

Superfyndaren slår till...

Publicerad 2013-04-24 19:31:00 i Allmänt,

Erikshjälpen är verkligen som att spela på lotto. Ibland gör man inga fynd alls och ibland tar man hem storvinsten. Dagens besök resulterade i detta :)
Klänning för 50 kr
Jeansjacka för 59 kr
Linne för 29 kr
Kjol för 45 kr
Vas för 40 kr (som jag ska testa sätta ett stort blockljus i)
Och en ljuslykta för 12 kr(ber om ursäkt för bakgrunden på andra bildhalvan ;), men jag ville få solen att lysa genom skärvorna så ni skulle få en bättre uppfattning om den härliga blå färgen på den :).
Superfyndaren är supernöjd :)

I need a break...

Publicerad 2013-04-23 22:37:00 i Allmänt,

Mån: 8-18
Tis: 8-17
Ons: 6-15
Tor: 8-15
Fre: ledig
Lör: 10-17
Sön: 9-17
Mån: 8-20
Tis: 8-21:39
Ons: 8-15
Tor: 8-17
Fre: 8-13
GISSA om jag LÄNGTAR till fredag kl 13:01 och HELG!!!!

Livsnjutare med betoning på livet..

Publicerad 2013-04-19 22:58:00 i Allmänt,

Idag var en sån där morgon när jag blev alldeles hänförd av hur fint vi bor. Jag har hela tiden uppskattat hur fint det är, men nu när all snö smält bort och våren tycks vara kommen på riktigt så saknade jag ord för vad jag känner.
Jag njöt av varje sekund och andetag medan jag satt på en sten på stranden. Lycklig för vad livet ger mig. Det fanns en mening med att jag skulle ta mig igenom en väldigt tuff period, både någon och något mycket bättre väntade mig, som jag förtjänar på riktigt.
Förflyttade mig från stranden och upp till solstolen där jag blev sittandes i linne, så pass varmt och skönt har det varit idag.
Det enda stora molnet på min himmel är att en nära väns anhörig är riktigt sjuk. Så pass sjuk att det nu inte finns något mer att göra. Så fruktansvärt att invänta döden. Än värre är att om sjukhuspersonalen uppmärksammat problemet för 5 månader sedan hade utgångsläget vart ett helt annat, nu blev det operation igår men hoppet tycks vara förbi. Det smärtar. Och det är klart att det sätter igång mkt tankar. P har fått gå igenom två ggr om det min kära vän nu förmodligen har att vänta.
Hittade en bok i en byrålåda idag som jag köpte för några år sedan. Den heter "Livet kan inte vänta" och handlar om tre kvinnor med cancer i olika stadier och deras kamp för livet. Tror den talade till mig idag. En påminnelse om att det jag har idag kanske inte finns kvar i morgon, så det är lika bra att ta tillvara på det här och nu.

...

Publicerad 2013-04-19 10:47:14 i Allmänt,

Funderar på att köpa detta och måla det kornblått och ha det i uterummet breve fåtöljen så man får ett fikabord :)

Stilbyte...

Publicerad 2013-04-18 21:07:00 i Allmänt,

Sedan jag först började ta in lite starkare färger i hemmet i hallen så har jag fått mersmak. Även dekorplasten på frysboxen gav mersmak. Så nu är jag väldigt sugen på att beställa hem denna att "tapetsera" vårt Ikea-soffbord med så det blir lite personligare och köpa kuddar i starka färger till soffan som lyfter det hela...
Vad tror ni? :)

Jag kommer aldrig sluta fascineras...

Publicerad 2013-04-15 19:23:00 i Allmänt,

Kommer hem efter en lång arbetsdag. Det blir paj till middag, medan sambon fixar med den går jag ut och njuter i mitt rätta element, vid havet. Här finner jag ro, älskar ljudet av vågor som slår...
Lyckas inte få in något mellanrum mellan bilderna, tyvärr...

En blivande vän...

Publicerad 2013-04-13 14:45:00 i Allmänt,

I vårat uterum står även en frysbox, mindre snygg men dennes funktion behöver vi verkligen då vi har kombinerad kyl/frys i köket vilket innebär att frysen enbart består av 3 lådor. För att snygga till(och i en förhoppning om att frysboxen ska smälta in bättre) har jag nu beställt dekorplast som jag ska dekorera locket med. Så här ser den ut :)
Blir det bra är chansen överhängande stor att dekorplast blir en ny god vän till mig att leka och experimentera med ;)

Vid nästa IKEA besök...

Publicerad 2013-04-13 09:37:00 i Allmänt,

Så ska jag införskaffa mig en sån här
Perfekt att ta fram morgondagens klädsel i förväg, gillar speciellt att man kan lägga smycken upptill så man får allt på ett och samma ställe. Många kanske öppnar garderoben och klär sig i första bästa, men för mig ska det kännas rätt för dagen samtidigt som jag gärna ligger och drar mig lite till snoozen på morgonen så då slipper jag kliva upp tidigt för att börja känna efter vad som känns rätt, det finns redan klart :).

Stolt som en tupp. .

Publicerad 2013-04-13 08:10:55 i Allmänt,

Kollar på Brothers and Sisters på kanal 5 och Sarah ska gifta sig. Hennes far följer henne fram till altaret och jag ser framför mig att om jag någon gång får gifta mig och min far följa mig till altaret så kommer han vara stolt som en tupp. Den stoltaste som någonsin funnits. En tårögd sådan för han har nära till sina känslor (det är därifrån jag fått mina), så vi kommer väl gå fram som två lipsillar(haha). Vilken häftig upplevelse, att föras fram längs med gången.

Friday I'm in love...

Publicerad 2013-04-12 23:27:00 i Allmänt,

Min svägerska ringde och frågade om vi hade planer för kvällen eller om det gick bra att dom kom och hälsade på(förslaget visade sig tom komma från min bror med "motiveringen" att eftersom svägerskan varit så trött och haft så mkt på sistone och han vet att hon blir glad av att träffa mig så tyckte han att dom skulle åka hit (det är kärlek det, att tänka på vad som gör ens andra hälft glad/vad som får denne att må bra när det är mkt). Vi är helt oplanerade hela helgen så det passade alldeles utmärkt. En riktig mysig kväll med grekisk pyttipanna, skratt och kinectspelande sammanfattar kvällen hittills.
Mysoutfit med tröja från herravdelningen :)
Mysigt sällskap

Trädgårds vision board...

Publicerad 2013-04-07 19:55:00 i Allmänt,

Hade spelat in Trädgårdshjälpen tidigare i veckan och idag fick jag tid att se på det. Snacka om att jag genast började drömma mig bort till sommar, värme och trädgårdsfix. Nu lutar det mest åt att vi kommer att panela om huset istället för att bara måla på plåtfasaden, så det känns inte som någon större idé att lägga så mycket krut i trädgården denna sommaren fören det är gjort. Men jag gjorde ett kollage för vad jag skulle önska i trädgården.

Fotosession..

Publicerad 2013-04-07 10:53:35 i Allmänt,

Är verkligen glad över att jag köpt en systemkamera. Gick ut och hade en liten fotosession i morse medan sambon sov och fick ihop en del vackra foton.

En ny vårkostym..

Publicerad 2013-04-07 07:45:00 i Allmänt,

Har försökt att fixa en liten personligare look på bloggen. Tur att man lätt kan googla fram HTML-koder för sådant har jag inte handskats med sedan gymnasietiden och då var det i ytterst liten utsträckning. Men nu "andas" bloggen mer mig och det känns genast lite roligare :). Synd bara på att vädret inte vill haka på i samma varma anda, snö igår gör att man funderar på om det kommer gå direkt från vinter till sommar för i den här takten hinner vårmånaderna passera utan någon vår... vår och sommar som är de bästa årstiderna enligt mig.

What a wonderful view...

Publicerad 2013-04-04 20:37:00 i Allmänt,

Idag kom två skogshuggare hit och kapade ned två tallar på vår tomt... snacka om att det går fort när det är rätt personer på rätt jobb. På 15 min hade de fällt båda träden samt kvistat av dem. Och VILKEN SKILLNAD.
Bilden på P i uterummet tog jag i helgen när vi hade pausfika från renoveringen, då hade vi inte en aning om att träden skulle fällas inom några dagar utan P fick tips av en kompis i måndags om två gubbar som skulle kunna fixa fällningen och det slumpade sig så lägligt att de skulle fälla 10 träd här i närheten idag så då kunde de fälla här samtidigt, snabba ryck, och himla bra! Nu har vi ved dessutom till vintern ;). Plötsligt fick vi panoramafönster i uterummet. I övrigt har jag försökt göra allt för att hämta energi när jag varit hemma dessa dagar. Suttit i solen och läst bok, lyssnat på fågelkvitter och porlande vatten från när isen smälter och fortsatt läsa bok inomhus i soffan. Samla energi, samla energi och samla ytterligare energi har varit målet. Det har varit alldeles för mycket de senaste månaderna och i tisdags kände jag bara att det inte funkade längre. Jag kände hur stressen bubblade inom mig, jag behövde ett break. Och i efterhand känns det som det bästa beslut jag tagit på länge. Att se efter mig själv och inte tänka någonting på något annat än mig och min hälsa.

Vad är det för en dag?

Publicerad 2013-04-01 07:49:00 i Allmänt,

Är det en vanlig måndag? Nej det är ingen vanlig måndag idag, för vi vart klar med gästrummet igår - Hurra, hurra, hurra! Idag "får" vi alltså vara lediga. Visst hade vi kunnat vara det de övriga påsk dagarna, men då hade vi inte hunnit klart under helgen. Idag är planen enligt herrn att tvätta bilarna (välbehövligt). Min ska få gratis guldtvätt på Statoil och P's ska få besöka gör det själv hallen. Jag har fortfarande hallen kvar att inreda för nu har jag placerat ut alla saker vi hade där i både uterummet och gästrummet så nu vart hallen naken och det går inte för sig. Men planen är även att få mycket sol på sig. Lite korvgrillning och en kopp oboy i solstolen, ja så får det nog bli. Några målningsprojekt från igår :)

Om

Min profilbild

Sandra

~ familj, vänner, resor, hemmet, inredning och havet är det som ligger mig närmast hjärtat ~

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela